marți, 24 noiembrie 2009

Dossier "méduse"


Dragii mei/Dragele mele,v-am promis de curand un post legat de marele mister al meduzei.
Ei bine,the time has come.
Traim vremuri grele...Basescu e inca pe buzele si pe buletinele de vot ale tuturor,nivelul de trai e din ce in ce mai scazut,puterea de cumparare e si ea vai de capu'ei,mass-media s-a otvizat de tot si Romania e in suferinta.
Ce ne-a mai ramas?Valorile umane inestimabile.
Unde le gasim?
In adancuri.Si sunt "uite asaaaa de maaari"!Cum se numesc ele?Cum va dati singuri seama,sunt meduzele!
Pentru cei ce nu cuvanta in limbaj de blog sau stituita franco-germana...sa stiti ca tot ce zic eu aici e metaforic.E un pamflet,dar nu trebuie tratat ca atare!Adica feriti-va copiii de meduze!
Sa revenim.
Sa analizam imaginea din Dictionnaire visuel de mai sus.
La capitolul Morphologie,meduzele sunt destul de limitate.Substantivul si adjectivul reprezinta baza morfologica a acestora,iar atunci cand vine vorba de verb au loc mari inadvertente si dezacorduri precum "E niste ierburi care..."Onomatopeele sunt deasemenea un mod extrem de eficient al nivelului extrem de ridicat al iq-ului meduzelor.Singurul...de fapt.
Sa analizam acum in amanunt imaginea:
Ombrelle: imitatie de bob frantuzesc in nuante inchise care sa inaspreasca trasaturile si sa puna in evidenta ridurile de origine spaniola pentru ca..."La noi,in Spania,ne faceam niste riduri uite asa de mari numai sa trecem un examen!"Mai poate fi,in unele cazuri si o gluga paroasa care apara meduzele de ploaie.
Corpuscule sensoriel:cercei dores in forma de pisica.Aici nu avem ce obiecta.Doar ca...la intrebarea De unde i-ai luat?Meduza raspunde: "Aaaa...Nu eu i-am luat,prietenul meu din Spania mi i-a luat,fata!"
Epaulette du manubrium: Un anumit tip de ochelari,prin intermediul carora meduzele vor sa isi camufleaza iq-ul.De obicei,acesti ochelari reprezinta o caracteristica a anumitor triburi.(vezi Denifer in Guineea de Mijloc,Franspa)
Extremite de manubrium:Cizme "burlan" recomandate tipelor cu picioare lungi ca ale Monicai Gabor.Meduzele le poarta pentru a face impresie si pentru a-si lasa amprenta peste tot pe unde trec.
In ceea ce priveste l'Anatomie interne,meduzele sunt extrem de goale.Interiorul este pentru ele ceva extrem de superflu,pe cand exteriorul este esenta!
Mi-am terminat pledoaria.
Imi cer scuze celor care vor citi si nu sunt destul de bine informati asupra situatiei meduzelor in STIT 3-franceza.Ati pierdut multe lectii de viata si de prostie,dragii mei!

4 comentarii:

DeeDee spunea...

Foarte tare, frate! Am ras incontinuu si m-am inecat de cateva ori. Abia astept continuarea. Aia cu centurile, cu festeharitu' si cu ce sa este ochelarii =))

dooda spunea...

omfg.
deci mai bine de atat nu se putea ! esti geniala =))))))))))

DeeDee spunea...

Daca la tine un articol bine scris are acelasi efect cu ce mazgalesti tu in paint cu mana libera, n-are rost sa-mi pierd timpul cu tine. Totusi, nu ma pot abtine sa-ti arunc cateva randuri.

De ce sa scrie de tine, draga... esti cumva important?

Wow, esti asa de important, incat ti-ai facut profilul privat, sa nu te urmareasca vreunul si sa-ti taie organele pretioase.

Se pare ca n-ai barbatie-n tine, asa ca poti dormi linistit, n-are ce sa-ti fure.

Oricum nu cunosti persoanele in cauza, asa ca stai si mai linistit. Noapte buna.

tya spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.