vineri, 21 ianuarie 2011

La trentaine...

Daca ar fi sa ma iau dupa statistici, barbatii se maturizeaza mult mai greu decat noi, posesoarele de vagin, depresii si menopauza. Propriile experiente mi-au demonstrat ca statisticile nu mint niciodata.
Mesajele de la 3 dimineata cu "Tu me manques...", poezioarele, declaratiile de dragoste,convorbirile lungi la telefon, articolele voalate de pe blog si cate si mai cate metode prin intermediul carora un tanar barbat in devenire isi exprima atasamentul si iubirea fata de jumatatea lui feminina sunt acum picaturi de ploaie intr-un cazan urias de asteptare. Cazanul meu s-a cam umplut de la o vreme si da pe dinafara de nerabdare. Intradevar...nu mai are rabdarea necesara sa analizeze si sa discearna masa de cuvinte si promisiuni. Vrea ceva actiune, cateva fapte concrete, sau macar une toucher de realite. Nu inteleg de ce barbatii intre 22 si 25 de ani nu dispun inca de curajul sa se arunce cu bratele larg deschise in realitate si sa plonjeze in bratele mele cu fapte si nu doar cu vorbe. Stim cu totii vesnicele clisee "Sunt inca tanar, vreau sa-mi traiesc viata,nu ma simt inca pregatit...Trebuie sa ne bucuram de prezent fara sa ne punem prea multe intrebari despre viitor" si lista ar putea continua la nesfarsit. Men are just big babies...pana la o anumita varsta. Neseriozitatea si instabilitatea le curge prin vene pana pe la vreo 25 de ani, sau poate chiar mai mult. Niciunul nu stie cu exactitate ceea ce vrea de la viata lui sau de la viata ta.
Mi-am insusit cu multa responsabilitate timp de cativa ani buni ratia asta de "barbatie infantila" din partea unui numar considerabil de masculi precoce care au aparut si au disparut in decorul meu cotidian. Acum e timpul pentru o schimbare.
In ce sens? Ei bine, de astazi o sa fixez o limita de varsta pentru noile cuceriri, noile mele jumatati. No men under 25 alowed!
Avantaje: Nu e nevoie sa le fii dadaca si nu e nevoie sa le expui instructiunile de folosire ale unei fiinte umane de sex feminin; Nu trebuie sa le dai lectii in privinta tinutelor vestimentare; Nu au nevoie de lectii de dans; Te simti protejata in prezenta lor; Ti se pun in valoare tineretea si spontaneitatea fara sa ridici nici macar un deget; They no longer live with their parents; Independenta lor ti se pare sexy&charming; Apreciaza cultura si bunul gust; Seriozitatea si franchetea sunt micul lor dejun pe cand experienta si farmecul le consuma cu regularitate la cina;
Dezavantaje: Risti sa te trezesti in acelasi pat cu un tanar divortat sau cu tatal unor copii care iti incetoseaza viata ta tanara si roz; Risti sa fii manipulata cu dibacie de cineva cu mult mai multa experienta; Cinismul unui barbat matur e alergic la visele tale romantice; Trebuie sa renunti la iesirile cu prietenii tai tineri pentru ca exuberanta lor ii cam displace;
Raman insa optimista si cred in existenta unei persoane echilibrate care sa ne iasa in cale cand ne asteptam mai putin si care sa depaseasca limita de 25. Parul grizonat e singurul argument care ar putea dezechilibra totul pentru mine,mais pour le reste...ca vaut la peine d'accepter "la trentaine".

Niciun comentariu: