sâmbătă, 24 octombrie 2009

Une fourmi errant dans l'univers de l'homme



Astazi am acceptat o noua provocare din partea verisorului meu pe care de acum o sa-l numesc Mr.I...
Si avea Mr.I de rezolvat o alta tema,de asta data la literatura romana.Citez :Alo!Cintia,auzi?Bai fa-mi si mie o compunere cu o furnica...
Suna ciudat dar interesant.Si asa am ajuns eu sa caut pe youtube "A bug's life" si sa ma gandesc la "O furnica in universul omului".Am dat un copy paste la ce am trimis pe mail lu' Mr.I sa vedeti si voi ce-a iesit.
In orice caz...mi se pare un subiect care incita.Sper ca sunteti de aceeasi parere.Astept sugestii...in caz ca va simtiti si voi furnici in universul asta:)
Aceasta e povestea unei furnici din musuroiul din gradina mea.Intr-o buna zi ea isi spuse: “E imposibil sa nu mai existe viata inafara musuroiului.O sa plec in cautarea suratelor mele de pe pamant …”Si a plecat furnica noastra cu un graunte in tolba in cautarea mult visatei planete a omului.A traversat ea intreg musuroiul,s-a intalnit cu tot felul de ganganii care misunau prin galeriile de sub pamant si,la un moment dat,la capatul unui tunel a vazut o lumina.S-a grabit catre ea si,cand a ajuns,ce sa vada?Lumina venea de la o imensa minge galbena de deasupra ei.De data asta,in locul pamantului negru care o inconjura furnica descoperise verdele unei paduri tropicale care o strabatea cu greu…Linistea din musuroi era departe.Acum auzea un zumzait mult mai puternic care ii spargea timpanele.Inaintand cu greu prin padurea aceea uriasa furnica noastra a fost la un moment dat rapusa de un cutremur.A ramas pe loc privind fix la mingea de pe cer.Cand colo o umbra cu maini picioare si cap acoperi pe de-a-ntregul mingea de foc.Era un fel de furnica uriasa…poate de un milion de ori mai mare decat furnicile din musuroi.Omul…
Masina=monstru cu patru roti; cu oki care luceau in intuneric... Omul o folosea sa se miste prin lume.
Pisica=un monstru mult mai silentios decat masina,cu o blana in care se puteau adaposti numeroase colonii de furnici pe timp de iarna.Era un animal foarte drag omului pentru ca torcea si mieuna.
To be continued.

3 comentarii:

DeeDee spunea...

Foarte tare. Dar ce e si mai tare e ca mi-a dat de gandit. Ce-ar fi ca noi, ca oameni, sa iesim din musuroiul nostru si sa dam de... cine stie ce?! :D ar fi ceva.
Si iti dedic melodia Pour une vie bien differente. O sa o caut special.

tya spunea...

Ma bucur ca pot sa-ti dau de gandit,draga mea bloggeritza...ei bine...noi,daca am iesi din musuroi eu zic ca am da de o populatie de mutanti uriasi avand figura lui Basescu,rasul lui Becali care ne-ar devora creierul prin telepatie ca-s mai evoluati;)...freaky situation...DAR orice e posibil aici la noi pe blog

dooda spunea...

frumoasa povestea, doar ca fara sa vreau m-a facut sa ma gandesc la " Der Fisch ".. i`m dumb. ma autodeprim. pup furnica si pe Mr. I cu temele lui revelatoare :))